Blue Lady [Revisited]

Den Norske Opera og Ballett

19. oktober - Kl 20.00

20. oktober - Kl 20.00

“Blue Lady er utvilsomt den mest betydningsfulle soloforestillingen i Carolyn Carlsons produksjon. Den byr på magiske øyeblikk som berører sjelen og etterlater seg evige spor i hjertet.”

Ballet2000

Carolyn Carlson gjenopptar sitt legendariske soloverk Blue Lady (1983) som skapte bølger på den internasjonale arena. Soloen er en kontrastfylt fremstilling av kvinnens syklus, vekslende mellom kraft og lidenskap, skjørhet og sårbarhet. I denne nytolkningen er solisten byttet ut med en mannlig danser; finske Tero Saarinen. Med sin personlige fortolkning og sans for detaljer tilfører han soloen en ny dimensjon. Blue Lady [Revisited] er en vakker hyllest til maternitet og det gåtefulle Venezia, og forestillingen ble mottatt med stående ovasjoner under premieren i Lyon i fjor høst.

Carolyn Carlson; danser og koreograf, født i California (USA) av foreldre med finske aner. Hennes koreografier, som kan sies ofte å inneholde en spirituell og mystisk dimensjon, har vært en toneangivende stemme i europeisk koreografi og har hatt stor innflytelse i fransk dansemiljø. Fra 1980 hadde hun sitt eget kompani i Teatro Fenice i Venezia i. I 1993 ble hun leder av Cullberg Balletten. Hun har koreografert over 70 forestillinger og har i tillegg også publisert dikt og tegninger. Carolyn Carlson er for tiden kunstnerisk leder ved Centre Chorégraphique National Roubaix Nord-Pas de Calais.

Les mer på http://www.ccn-roubaix.com