Cicadaremix

Den Norske Opera og Ballett

13. oktober - Kl 19.30

14. oktober - Kl 19.30

“Dans som gir deg gåsehud, fantastiske dansere med knivskarp presisjon og rytmisk tilstedeværelse.”

Anna Ångström, Svenska Dagbladet

Åpningsforestillingen på Operaen blir Cicadaremix av den etablerte koreografen Cristina Caprioli. Med seg har hun solister fra Cullberg Baletten og sitt eget kompani ccap. Forestillingen byr på en elektrisk miks av tåspissdans og barbent groove. Caprioli utforsker friksjonen mellom ulike stilarter og teknikker som beriker og utfyller hverandre slik at dansen tilføres nye, spennende kvaliteter.

Cristina Caprioli (1953) vokste opp i Nord Italia. Hun begynte tidlig å studere dans og utviklet raskt en spesiell interesse for moderne dans. PÅ 80-tallet jobbet hun som danser i New York, Sverige, Tyskland og Østerrike. I 1983 flyttet hun til Stockholm hvor hun fremdeles bor og arbeider. Tidlig på 90-tallet begynte hun å koreografere, og hun har rukket å lage en rekke forestillinger både for sitt eget kompani, ccap, og for andre; i Norge for Carte Blanche. Etter 25 år i Stockholm regnes Cristina Caprioli som en av de ledende koreografene i Sverige i dag og hennes arbeider er anerkjent både nasjonalt og internasjonalt. Fra 1996-97 var Caprioli tilknyttet Dansens Hus i Stockholm. 
Cristina Caprioli driver en utstrakt pedagogisk virksomhet ved siden av sitt arbeid som koreograf. I 2006 mottok hun Cullberg Priset for sitt kunstneriske virke. Caprioli er for tiden også professor i koreografi ved Danshögskolan i Stockholm.

Les mer på http://www.ccap.se