City Horses

Starter på Slottsplassen og avsluttes i Birkelunden

15. oktober - Kl 14.00

16. oktober - Kl 14.00

Stolte konger på bronsehest skal få gjennomgå når 16 kvinnelige dansere inntar rollene som ville hester i en 5-kilometers galopp gjennom Oslo by.

Karl Johan. Birkelunden. Olaf Ryes Plass. Dette er bare noen av bydelene som skal få gjennomgå når ikke mindre enn 16 kvinnelige dansere fra Oslo og omegn inntar rollene som ville hester i en 5 kilometer lang galopp.

City Horses er et humoristisk oppgjør med ‘makt-menn på hest’-statuene i byen.
Et danseverk for og av kvinnelige dansere, et levende monument i konstant bevegelse, en hyllest av kvinnelig mot og kraft i alle aldre. 

Helena Byström og Anna Källblad. Foto: Tina Axelsson

– I våre byer sitter stolte konger i stillhet på bronsehester og stirrer over hodene våre. Deres historier og visuelle mannsdominans manifesterte seg daglig og ble videreført til neste generasjon. Hvor er kvinnene og deres historier?

Helena Byström og Anna Källblad

City Horses er et samarbeid mellom den svenske billedkunstneren Helena Byström og koreograf Anna Källbladet. Verket hadde urpremiere i Sverige 2017 og har siden turnert over store deler av verden, fra Australia til Tokyo.

Byström og Källblad utvikler konsepter inspirert av utfordringer i samfunnet i dag. Gjennom å kombinere visuell kunst og koreografi fortelles komplekse historier fra spesifikke steder, basert på samarbeid og utveksling med innbyggerne.

 Verket er skapt i samarbeid med CODA og 16 kvinnelige, lokale dansere fra Oslo og omegn i alle aldre. Publikum vil i forkant av forestillingen få et kart med oversikt over de ulike pit-stoppene.