CODA: SNAP (UTSOLGT)

Den Norske Opera & Ballett

14. oktober - Kl 18.00

15. oktober - Kl 17.00

CODA inviterer til festforestilling med tre eksklusive bestillingsverk på programmet.

 

14. og 15. oktober inviterer vi sammen med Den Norske Opera & Ballett til en helaften med ikke bare ett, men hele tre rykende ferske bestillingsverk på programmet. Disse er skapt av toneangivende koreografer fra inn- og utland og satt sammen eksklusivt for CODA’s 20-års jubileum. De tre verkene er mangfoldige, men har til felles at de vil overraske, forstyrre og røske tak i publikum. Her er ærlig, usentimental dansekunst, japansk butoh og sci-fi mytologi på én og samme scene.

To snap out of it, to snap awake, to snap at any chance: De tre verkene røsker tak i deg og viser hvilke muligheter som bor i en dansende kropp.

Vi gleder oss til jubileumsfeiring!

 

un-be-known
Ærlig og usentimental dansekunst

Australske Marc Brew var 20 år gammel og en fremadstormende ung danser da han havnet i rullestol etter en bilulykke. Idag er han en internasjonalt anerkjent koreograf og verdensledende innen utvikling av inkluderende danseverk. Brew har vært en del av en bølge talentfulle artister med funksjonsvariasjon med base i Skottland.

I un-be-known møtes ni dansere med og uten funksjonsnedsettelser – i et verk som kombinerer voldsom fysikalitet med ømhet. Resultatet er ærlig, usentimentalt og dypt menneskelig dansekunst.

Gigant
Sci-fi, mytologi og mektige krefter

Samtidsdanserne Anna og Berit Einemo Frøysland har vært med i Nasjonalballettens koreografisatsing siden oppstarten i 2019.

Gigant er et verk  mektige krefter i sving; inspirert av både sci-fi og mytologi, et bestiarium med troll og gygrer, Hufsa, Golem og andre kolossale skikkelser – mektige, men som også har noe ensomt og sørgmodig over seg.

Seks dansere på scenen bruker kroppsdelene sine som brikker i et puslespill og gir liv til skapninger langt bortenfor vår fatteevne – framført til et knitrende lydbilde.

 

Flower Boy

Japansk danseteater

Norsk-filippinske Carl Aquilizan skaper dansekunst i et abstrakt, poetisk og ofte forvrengt landskap. Soloverket Flower Boy tar utgangspunkt i kjønnsroller i vestlig og asiatisk kultur. Inspirert av butoh – japansk danseteater – har Aquilizan smeltet sammen lys, lyd, scenografi og bevegelse til hypnotiserende dansekunst.

Aquilizan har deltatt i CODAs Kreativ Lab, en toårig satsing hvor unge koreografer får veiledning og mulighet til å bygge nettverk.

 

Nasjonalballettens koreografisatsing er et trepartssamarbeid mellom Norsk Tipping, Talent Norge og Den Norske Opera & Ballett. 

CODA er støttet av Kulturrådet, Oslo Kommune, Stiftelsen Dam, Nordisk kulturkontakt, Norsk-finsk kulturfond, Fritt Ord