Cosmetic demons: a choreographic salon

Operaen

11. oktober - Kl 18.30

12. oktober - Kl 19.00

Velkommen inn til frisørsalongen der dine indre demoner får utløp, og iscenesatt intimitet og sladder får utfolde seg.

‘Cosmetic demons’, tar publikum med til frisørsalongen, der sladder, følelser og intime betroelser synliggjøres på lekent, visuelt og spinnvilt vis.

Foran stolene – der speilet pleide å være – står nå tre dansere. Sammen med tre profesjonelle frisører og tre kunder, inviteres det til en ekstravagant, kosmetisk forvandling.

 

Hva skjer når vi betror oss til en fremmed? Den kunstneriske ideen utforsker frisørsalongen som sted, og dens intime natur. Relasjonen frisør og kunde står i sentrum. ‘Cosmetic demons’ er inspirert av en gammel meditasjons- og terapimetode kalt “feeding your deemons”. Målet er å bli venn med sine indre demoner, og la dem komme til uttrykk heller enn å begrense dem.

Koreograf, Sindri Runudde, har som vanlig arbeidet ut ifra et lekent ståsted og med nysgjerrighet for de menneskelige sansene, spesielt den 666. sansen; den blodigtørstige sansen for humor…

Bli med på en visuelt slående og spektakulær performance der drømmer og fantasi møter komplekse erfaringer fra virkeligheten.

Om koreografen:

 

Den svenske koreografen og danseren Sindri Runudde kombinerer dans med erfaring fra nysirkus. Hen er kjent for å overskride det tradisjonelle dansefeltet ved å veve sammen elementer av lyd, visuell kunst og historiefortelling. Runudde går nysgjerrig til verks i utforskningen av menneskekroppens ulike sanser, ofte med et skeivt perspektiv.

Runudde samarbeider fra 2024 med CODA som del av EU-prosjektet Europe Beyond Access.