1 vs 1 house og experimental battle

Kulturhuset Hausmania

17. oktober - Kl 14.00

GRUSOMHETENS TEATER

Battelen arrangeres i samarbeid med Soul Sessions Oslo og er for dansere med bakgrunn i ulike dansestiler. Se også under CODAyouth.

Vi oppfordrer også samtidsdansere til å melde seg på experimental battelen!

Det vil også arrangeres en workshop med Malkom 16. oktober kl. 18.00 – 19.30 i samarbeid med SUBSDANS. Les mer her

SOUL SESSIONS OSLO
Soul Sessions Oslo (SSO) er en organisasjon som jobber for å fremme hiphop-kulturen i Norge i form av rusfrie arrangementer med streetdans i fokus. De ønsker å inspirere norske dansere, DJs og andre artister innen klubb- og streetsjangeren ved å invitere noen av de beste i sine felt fra utlandet. Organisasjonen har de siste årene arrangert Soul Sessions Extended – Norges største streetdans-festival.
HOUSE DANS
House er en dansestil med mye fotarbeid, raske rytmer og koordinasjon. Det er en stil som er influert og fusjonert av afrikansk dans, latin, capoeira, step, lindy hop, jazz og mye mer. Man danser til house musikk, derav navnet. House er en en leken dansestil som oppstod i klubbmiljøet der man lar seg lede av musikken og man bruker sin kulturelle og danseriske bakgrunn for å utvikle en personlig stil.
EXPERIMENTAL
Innen de urbane dansestilene finnes det klare rammer og teknikker som man bør holde seg til når man battler i en spesifikk stil. I experimental kan man steppe ut av boksen og la kroppen ta helt over.  Man bruker teknikker fra dansestiler man allerede kan og/eller bare DANSER det man føler for der og da.
Host Camilla Tellefsen (NO)

Dj Dj R-Zo (FR)

14.00 Dørene åpner

14.00-14.45 Registrering og oppvarming

14.45-15.15 Preselection House

15.15-15.45 Preselection Experimental

Dommerne velger top 8 fra hver kategori.

 

HOUSE BATTLE
16.00-16.15 Kvartfinale

16.15-16.30 Semifinale

16.30-16.40 Dommer soloer

16.40-16.50 Finale

 

Dommere Malkom (FR), Chriz Nypan (NO), Adrien Goulinet (FR)

Premie 1500,- NOK

 

EXPERIMENTAL

17.00-17.15 Kvartfinale

17.15-17.30 Semifinale

17.30-17.40 Dommersoloer

17.40-17.50 Finale
Dommere Malkom (FR), Chriz Nypan (NO), Hanna Mjåvatn (NO)

Premie 1500,- NOK

 

18.00-19.00 JAM

Dj R-Zo (dj, Frankrike)

Zoheir Baki er en kjent danser og dj fra Frankrike. Han er en av de første house-danserne i Europa og har de siste årene etablert seg selv som en ettertraktet dj til klubber og hiphop-/house-arrangementer, blant annet Juste Debout i Paris. Han er Soul Sessions Oslo resident DJ. Ikke nok med at han er en fantastisk dj- hans personlighet er også 100% i ånden av SSOs visjon om å dele og spre kunnskap om kulturen.
Camilla Tellefsen (host, Norge)
Malkom (dommer house og experimental)

Malkom Fazeuilh er medlem av det verdenskjente crewet Serial Stepperz og Enfants Prodiges. Han har vunnet utallige store internasjonale battles, som Juste Debout, IBE og House Dance Europe, samt vært dommer på flere battles, blant annet Cercle Underground. Han er kjent for sin unike stil der han danser house like lett nede på gulvet som stående. Han har bakgrunn som breaker og underviser blant annet i floorwork og house. Hans stil inspirerer og påvirker stadig den videre utviklingen av house. Malkom er også en del av original-castet i Philippe Almeidas forestilling ”Boots” som gjestet Urban Moves i år.

Adrien Goulinet (dommer house)

Adrien er en allsidig danser fra Frankrike med 15 års erfaring i flere stiler som breaking, moderne, hiphop og house. Han har blant annet blitt lært opp av Rabah, Daneshiro, Rickysoul fra det fransk-baserte crewet O’Trip House. I 10 år har han jobbet profesjonelt med kompanier og koreografer, som Robyn Orlin, Pietragalla, Derniére Minute, Cie Accrorap. Han liker å utforske grensesnittet mellom ”undergrunn”-stilene og det profesjonelle på en scene. Adrien har deltatt i flere battles, men foretrekker heller ”clubbing” og utveksling med andre. Han er aktuell i Kader Attou/Compagnie Accrorap ”The Roots” under CODA-festivalen, som vises søndag 18.oktober på Bærum kulturhus.

Chriz Nypan (dommer house og experimental)

Christine Nypan er en av Norges fremste dansere som har fordypet seg i hiphop- og house-kulturen og spesialisert seg i House Dance. Dette har ført henne fra Oslo, Paris via Rio til New York. Christine Nypan har bachelor i jazz fra Off-Jazz og L’AID i Paris 2007 og er utdannet ved Tony Maskot’s tverrfaglige hiphop-utdannelse i Paris 2006. Hun fullførte i år pedagogikk på KHIO, hvor hun også har koreografert for jazzlinjen 2.året. Hun har vært medlem av Cre-8 siden 2000 og har jobbet med flere internasjonale kompanier, som Les Gens De (Frankrike) og Da Silva Company (USA). Hun ble nylig medlem av det kjente New York-baserte crewet MAWU. Hun har undervist og holdt workshops internasjonalt, samt på flere utdanningsinstitusjoner i Norge. Chriz har også deltatt, vunnet og vært dommer i battles i Norge og internasjonalt.

Hanna Mjåvatn (dommer experimental)

Hanna Filomen Mjåvatn er utdannet fra KHIO i 2006, har jobbet i flere prosjekter siden og jobbet med kunstnere som Darc Mark, Un-Magritt Nordseth, Belinda Braza, Cecilie Lindeman Steen, Odd Johan Fritzøe og Elle Sofe Henriksen. Idag er Hanna utøver for Mia Habib og Kari Hoaas. Hanna veileder ungdom, utvikler sitt prosjekt » egentlig…» i TekstLab og TekstLab Unge Stemmer sammen med Shanti Brahmachari.