Hairspray + All it gives

Hairspray er i det store og hele en svært søt film med mye godt humør.

Vega Scene

9. oktober - Kl 18.30

Hairspray

«A family movie both the Bradys and the Mansons could adore.» David Edelstein, Rolling Stone

Tracy Turnblad drømmer som alle andre tenåringer om å få opptre på det vanvittig populære tv-programmet «The Corny Collins Show». Her danser hvite tenåringer til musikk, mens de svarte jevnaldrendes opptreden er innskrenket til «Negro Day» den siste torsdagen hver måned. Tracy er riktignok tjukk, men besitter nyttige egenskaper som selvtillit og pågangsmot og hun er forferdelig flink til å danse! Etter hvert blir Tracy flere erfaringer rikere, hun får mer selvtillit og begynner å engasjere seg politisk.

Hairspray er i det store og hele en svært søt film med mye godt humør. Til tross for close-ups av eksploderende kviser er likevel sjokkeffektene fra Waters tidligere filmer som Pink Flamingos, Female Trouble og Polyester tonet ned. Men ved siden av de komediske overtoner finnes også en samfunnssatirisk kommentar til 1960-årenes USA.

All it gives

Fra å danse i gangene i sin gamle videregående skole til å vinne dansekonkurranser hele verden over, er den Nigerianske innvandreren Kosi Ezes historie om vekst et glødende eksempel på hvordan hiphopens kraft kan inspirere, løfte og støtte alle.

Bevegelse på lerretet

Programmet tar utgangspunkt i bevegelse på lerretet, og har som mål å vise koreografi i en uvant kontekst. Programmet spenner over ulike sjangre og tidsperioder, og fra det smale til det kommersielle. Sannsynligvis vil det overraske og forhåpentlig vil det provosere frem spørsmål om hva koreografi er.

Koreografi blir brukt i kampsportscener i film, uten at vi tenker nevneverdig over det. Siden dans oftest foregår i det klassiske scenerommet, er det som regel dette det blir assosiert med. Vi ønsker med dette programmet å gi et innblikk i og øke bevisstheten om hva dans og koreografi kan være. Kall det gjerne en utforsking av bevegelsenes rekkefølge og komposisjon.

Alle filmene blir introdusert med dansekortfilmer som er nøye utvalgt til hver enkelt film. Både den danseinteresserte og den filminteresserte vil finne noe å glede seg over i dette filmprogrammet.

Programmet er et samarbeid mellom Vega Scene sin egen programsjef, Truls Foss, og CODA Oslo International Dance Festival, samt DansiT i Trondheim som bidro med dansekortfilmene. Initiert av Sofie Amiri