JAM

Jernbanetorget & Nasjonalmuseet (utendørs)

20. oktober - Kl 16.00

21. oktober - Kl 13.00

En pop-up utendørsforestilling som utforsker og utfordrer grensene mellom dans som kunstform og sosial dans, med utgangspunkt i klubb- og streetdanskulturen. 

JAM ligger i grenselandet mellom forestilling og jam, og skal i løpet av 2023 bli vist flere steder utendørs og i det offentlige rom i Oslo. Under årets CODA skal ni dansere med tilknytning til klubb-/streetdance jobbe med de naturlige strømningene som finnes på Jernbanetorget og ved Nasjonalmuseet. De ønsker å nå et publikum som ikke har en intensjon om å se dans.

JAM kan oppleves nært og langt unna, i ti sekunder eller 40 minutter. Man skal kunne se, uten å føle at man må delta – samtidig som det er åpent for deltakelse fra publikum.

 

JAM ønsker å definere streetdans som kunstform, uten å nødvendigvis anvende metoder fra dansesjangre som er skapt for scenen. Opplev dem på nye plasser under årets CODA.

OM KOREOGRAFEN:

ANNE GOLBERG STAVN har en treårig høyskoleutdannelse i dans og kulturformidling. Hun ble kjent med streetdancemiljøet i Oslo i 2007, og har siden hatt lengre opphold i New York og Paris for å studere street- og clubdancekulturen. Hun hadde nylig premiere på sitt første egne prosjekt, «JAM», som har spilt rundt om i Oslos gater og på torg. Med crewet har hun vært skapende og medvirkende i alt fra show og battles på streetdancefestivaler til større produksjoner, senest forestillingen «Into The Deep», og har samarbeidet og turnert med Hooman Sharifi/Impure Company i perioden 2011-2014. Anne er aktiv i streetdansmiljøet og deltar jevnlig på jams og battles i inn- og utland. Som en del av MUD Session Oslo jobber hun også for å fremme clubdance-kulturen i Oslo gjennom åpne treninger, jams og klubbkvelder.

Som dansekunstner ønsker hun å åpne opp for hvilke rom streetdance kan ta, hva og hvem som blir definert som dansekunst(nere), og å videreføre den sosiale delen av klubb- og streetdanskulturen. I et land hvor vi på mange måter er distansert fra kroppen, er hun interessert i hva den direkte og sosiale tilnærmingen fra streetdance kan tilføre vår kultur, og det utvidede dansekunstfeltet.