Workshop

Rom for Dans

27. september - Kl 10.00

28. september - Kl 10.00

29. september - Kl 10.00

30. september - Kl 10.00

1. oktober - Kl 10.00

Carlos Cortizo (Nürnberg)
Danser, pedagog, koreograf

Carlos Cortizo har nylig vært tilknyttet Statetheater Nürnberg der han blant annet jobbet med William Forsythe og Rui Horta. Han var tidligere tilknyttet Stadttheater Heidelberg under ledelse av Liz King og Stadttheater Hagen under ledelse av Richard Wherlock. Cortizo har også vært gjestedanser ved Opernhaus Wuppertal med flere. I Brasil arbeidet han ved operaene i Rio de Janeiro, Belo Horizonte og Curitiba med Maurice Béjart. Cotizio er for tiden gjestelærer ved blant annet tanzhaus nrw Düsseldorf og Choreografisches Zentrum Essen.

Siden 1998 har Carlos Cortizo arbeidet som frilanskoreograf med base i Nürnberg, der han har sitt egent prosjektkompani ”Carlos Cortizo Tanzprojekt” med fokus på multimedia. Videoproduksjonene av hans koreografier ’’Ansichtssache’’ und ‘’Fließen wie Wasser’’ er representert i Deutsche Tanzarchiv, SK Stiftung Kultur Köln og Jiri Kylian Foundation i Haag. I 2006 mottok han Kulturpreis der Stadt Nürnberg. Cortizo var kunstnerisk leder for Duettbiennale 2009 og er kurator for Videobiennale 2010.

Workshop beskrivelse

“Choreographic Development”
Workshopen retter seg mot profesjonelle og fokuserer på å utvikle en selvstendig koreografisk refleksjon, som en forlengelse av ens eget bevegelsesspråk. Det vil legges vekt på det kreative arbeidet med individuelle studier og gruppearbeid. Det vil bli undervist i å kunne skape innenfor et begrenset rom og en gitt tidsramme.

Les mer på http://www.proda.no

http://www.carloscortizo.de