Lørdagssamtaler

Baba Bar, Hausmannsgate 8

21. oktober - Kl 11.00

 #Vimåsnakkeomdans

14.okt, kl 11-12.30, Baba Bar

Samtalen arrangeres i samarbeid med Panta Rei Danseteater

“Vi har en unik mulighet til å “spille hverandre gode”, uttalte Belinda Braza i sammendraget som oppsummerer #vimåsnakkeomdans  – en intervjuserie intiert av Panta Rei Danseteater i samarbeid med Norske Dansekunstnere og Danseinformasjonen med ønske om å sikre et levende og bærekraftig dansefelt i årene fremover. Braza var en av mange dansekunstnere som i løpet av 2022 ble intervjuet for å dele sine tanker om hva som må iverksettes for å utvikle feltet, og infrastrukturen rundt.

Under årets festival inviterer vi sammen med Panta Rei Danseteater til brunch-samtale for scenekunstfeltet lør 14.okt kl 11-12.30, i uformell stil på nye Baba bar. I samtale med Grace Tabea Tenga ser vi på hvordan vi skaper plattformer for fellesskap i feltet. Hvordan navigere som gruppe og individ i et dansefelt som rommer flere sjangre og bakgrunner?  Kom og bidra til å spille hverandre gode!

 

Når den funksjonshemmede kroppen får betydning

21.okt kl 11-12, Baba Bar

I scenekunst er funksjonsnedsettelser oftest til stede som et fravær (det som ikke er synlig), men også innimellom som et tillegg (det som får fram eller synliggjør noe annet og viktigere).

Slik er det ikke i Claire Cunninghams arbeid: Der er funksjonshemming, som erfaring, som symbol, men også kroppslig, både avgjørende og viktig.

I denne lørdagssamtalen møter du Claire Cunningham, en av Storbritannias ledende dansekunstnere med funksjonsnedsettelse, i samtale med regissør og påtroppende teatersjef på Det Norske Teater Kjersti Horn, forfatter og Fritt Ord prisvinner Jan Grue og forsker Halvor Hanisch. Ved å ta utgangspunkt i Cunninghams arbeid vil panelet diskutere hvordan den funksjonshemmede kroppen har politisk og kunstnerisk betydning.

Baba bar har tilgjengelig inngang, og selv om det ikke har HC toalett, har stedet et stort og fint toalett.

Innhold:

10.45-11
Ankomst, mingling, kaffe/te, hummus /brød

11.-11.15
Innledning med Halvor Hanisch

11.15-11.25
Innlegg om refleksjoner om forestillingen Thank You Very Much, fra perspektiv som både regissør og funksjonshemmet med Kjersti Horn

11.25-12.00
Samtale med Claire Cunningham og Jan Grue, Halvor Hanisch og Kjersti Horn