LuxTempus

Schous Plass utenfor Riksscenen

24. oktober - Kl 14.30

24. oktober - Kl 15.30

24. oktober - Kl 16.30

LuxTempus er en utendørs danseforestilling der installasjonskunst, interaktiv kunst og samtidsdans kombineres for å skape en kulturopplevelse i øyeblikket.

Prosjektet er et samarbeid mellom dansekunstner Mathilde Caeyers, scenograf Mari Lotherington og lysdesigner Torbjørn T. Sandnes. Selve installasjonen er inspirert av det nordnorske sommerlyset. Lys (lat. lux), vind og regn påvirker hvordan en boks med fargesterke paneler oppfattes av dem rundt. På den måten er den både et lysreflekterende objekt som reagerer på sine omgivelser, og en interaktiv installasjon som publikum kan gå inn i. Man kan leke seg med hvor man står, hvordan installasjonen og danseren ser ut fra ulike vinkler – og ikke minst se de andre tilskuerne rundt seg.

I den 21 min. lange forestilling har koreograf Mathilde Caeyers tatt utgangspunkt i tid (lat. tempus) som konsept, og utforsker det som en ikke-lineær konstruksjon. Dette ser man gjennom repeterende bevegelsessekvenser, looping og reversering av bevegelser, rytmikk og sirkulære bevegelsesmønstre. Caeyers benytter også muligheten til å komme nært publikum, og bruker blant annet blikk som et virkemiddel i koreografien.

Denne forestillingen gjennomføres i samarbeid med Riksscenen.

 

Den sirkulære installasjonen blir et naturlig stoppunkt med sitt fargespill, sin bevegelse og musikk, og inviterer publikum til å betrakte koreografien fra ulike vinkler og på egne premisser.