On Earth I’m Done: Mountains

Dansens Hus

29. oktober - Kl 19.00

30. oktober - Kl 19.00

Fysisk intro med Jefta van Dinther – 30. oktober Kl 18.00

I «On Earth I’m Done: Mountains» tar den svenske koreografen Jefta van Dinther tak i spørsmålet «Hvordan være og forbli forelsket i en verden i konstant endring.

De senere år har Jefta van Dinther bl.a. stått bak to store produksjoner for Cullberg. Når han nå returnerer til kompaniet som assosiert artist (2019-2022), er det for å sette opp to nye verk. Det første er «On Earth I’m Done: Mountains», en soloforestilling skapt i fellesskap med danseren Suelem de Oliveira da Silva. På scenen står danseren Agnieszka Sjökvist Dlugoszewska for utførelsen.

Vi mennesker er evig hjemsøkt av vår egen delaktighet i forbindelsen mellom natur og kultur. I «On Earth I’m Done: Mountains» gir van Dinther seg i kast med spørsmålet om hvordan man kan være og forbli forelsket i en verden i konstant endring. Gjennom å utstøte ord – både kjente og ukjente – fungerer kunstneren på scenen som et talerør, mens hun feirer, klager og kjefter på vegne av andre. Hennes væren/vesen rakner i skjæringspunktet mellom det fysiske, det biologiske og det antropologiske – mellom gravitasjonskrefter, instinkt og begjær.

Jefta van Dinther (S/D) er koreograf og danser, basert i Berlin. Han vokste opp i Sverige før han flyttet til Nederland og ble uteksaminert fra Amsterdam School of the Arts (MTD) i 2003.

Intervju med Jefta van Dinther

Rett etterkant av forestillingen den 30.oktober vil det være en 20 minutter lang artistprat med koreograf Jefta van Dinther.

Avslutningsfest 20-01 CODA Dancefest 2021 med med DJ Morstaq

Forestillingen presenteres i samarbeid med Dansens Hus.