PEER/BITCH

Black Box teater

19. oktober - Kl 20.00

20. oktober - Kl 19.00

21. oktober - Kl 19.00

22. oktober - Kl 19.00

urpremiere

PEER/BITCH er et matriarkalsk shout-out til nasjonaleposet Peer Gynt. Forestillingen er en mørk og guffen solo for en kvinnelig svensk skuespiller. Caisa-Stina Forssberg er sist sett i Pedersens forestilling Jag, Händel (2016). I PEER/BITCH snakker hun til oss på svensk, norsk, svorsk og engelsk.

På scenen møter vi Caisa-Stina Forssberg i rollen som PEER/BITCH, en selvsentrert, kynisk, glatt, smidig, bløt, medgjørlig, men laus livsnyter med endometriose og glutenallergi. PEER/BITCH har store forventninger til samfunnet som hun kritiserer, men sitter samtidig fast på internett. Det eser ut og hen har startet egen youtubekanal som hun ikke klarer å logge seg ut av.

PEER/BITCH har tørt hår og glatt hud, hun har problemer, men også mange ønsker og drømmer, og hun deler villig av sine råd. PEER/BITCH trenger å knas, hen trenger varme for å vokse, men ikke for mye, da blir hun klissete og uhåndterlig. PEER/BITCH dater Solmund, men ikke eksklusivt. -Ingen kan profitere på meg, sier PEER/BITCH, uten at vi tror helt på han. PEER BITCH er luftig og vidløftig, hun kan strekkes, men må hvile. Da blir hen fuktig og full av bobler og kjønnsykdommer. PEER BITCH er eksplosiv, hun henger igjen på hendene til alle mennene hun dater. PEER/BITCH har pengeproblemer, hun vurderer en karriere som rapper, han sliter med å få endene av deigen til å møtes.

Henriette Pedersen er norsk koreograf og arbeidene hennes har sjonglert dans, teater og billedkunst siden 2000.