Pina spesialvisning

Cinemateket

25. mai - Kl 19.00

26. mai - Kl 18.00

27. mai - Kl 19.00

Wim Wenders’ hyllest til den legendariske, tyske koreografen Pina Bausch viser for første gang det kunstneriske potensialet til 3D-filmen. Dette er en sanselig og hypnotisk filmopplevelse som matcher Bauschs unike blanding av teater og dans.

Pina Bausch døde i 2009 like før innspillingen av filmen skulle starte. Wenders var en personlig venn av Bausch. Sammen hadde de lenge snakket om å lage en film sammen. Ikke før 3D-teknologien skjøt fart de siste årene følte Wenders at han hadde funnet den riktige måten å formidle Bauschs danseteater på. Når teknologien var på plass, døde koreografen og filmen ble i stedet regissøren og dansekompaniets hyllest til en legende i danseverdenen.

Her er ingen handling i tradisjonell forstand. Ei heller en innføring i biografien til Pina. Koreografen hylles gjennom dans, bevegelse, musikk, skjønnhet og personlige minner. Alt fanget av Wenders’’ kamera. Det er hans beste film siden Buena Vista Social Club. En film du ikke har sett maken til.

BLI MED I DANSEN!
Vi har invitert Pina Bausch-danseren Dominique Duszynski til Oslo. Alle som har lyst og har mulighet til å være med å danse NELKEN-linjen på Operataket. NELKEN ble skapt av Pina Bausch i 1982. NELKEN beskriver de fire årstidene med enkle repeterende bevegelser som er lett å lære seg. Alle kan delta i dansen – familier, unge, gamle, uansett alder eller språk. Du trenger ikke å kunne danse.

Det er også mulig å melde seg på workshop med Dominique Duszynski fredag 25. mai eller lørdag 26. mai (mer informasjon)

Filmen vises i samarbeid med Cinemateket.