Practical copyright in dance

Dansens Hus

26. oktober - Kl 15.00

27. oktober - Kl 12.00

Hvilke rettigheter har du som utøvende kunstner/medskaper i et verk? I dette kurset får du førstehånds opplæring i opphavsrett og utøververns eventuelle eierskap hva angår forestillinger. Dere får også innblikk i hvordan dere skal sikre at slike rettigheter ivaretas i kontraktene.

Kurset går over to dager og er praktisk anlagt med utgangspunkt i en forestilling alle kursdeltagere skal se sammen. Deretter skal jussen «rulles ut» fra et konkret og praktisk startpunkt.

Kursholder Dr. (PhD) Irina Eidsvold-Tøien fullførte sin doktorgrad ved Universitetet i Oslo innen opphavsrett med avhandlingen «Skapende, utøvende kunstnere». Eidsvold-Tøien er ansatt som førsteamanuensis ved BI Handelshøyskolen i Oslo. Tidligere har hun arbeidet som juridisk sjef for komponistorganisasjonen TONO og som advokat med immaterielle rettigheter og rettsinformatikk som arbeidsfelt. Kursforløp

Lørdag 26. okt.

Kursdeltagere møtes og får en introduksjon i opphavsrett og opplegget før forestilling (ca. 2 timer). Kursdeltagere ser forestillingen The Sea Within av Belgiske Lisbeth Gruwez. Forestillingen etterfølges av en kort oppsummering.

Søndag 27. okt.

Kursdeltagere møtes for å diskutere forestillingen, og løser et case. (ca. 4 timer).