Radioscopies

Dansens Hus

28. oktober - Kl 19.30

Den belgiske koreografen Michèle Noiret har arbeidet med sammensmeltning av film og dans i en årrekke.

Etter forestillingen After Hors-champ (2013), som for øvrig markerte en dreining i hennes kunstnerskap mot det hun kaller dance – cinema, kom Radioscopies som et bestillingsverk i forbindelse med at den belgiske byen Mons var europeisk kulturhovedstad i 2015. I forestillingen veves film, dans og teater sammen til en fascinerende og nærmest altoppslukende helhetsopplevelse for tilskueren. En fremmed mann dukker opp, og vi blir vitne til en kvinnes reise inn i en indre verden hvor fiksjon og virkelighet ikke er mulig å skille fra hverandre. En ladet atmosfære hvor kropp og sjel som motpoler opphører å eksistere. Hvem drømmer hva? Hvem vil ha hvem? Hvem kontrollerer hva?

Michèle Noiret er en markant belgisk koreograf og dansekunstner som har vært aktiv med eget kompani siden 1986. Hun traff komponisten Karlheinz Stockhausen da hun studerte ved Maurice Béjarts Mudra School i 1976, og som profesjonell jobbet hun tett med han som solist over en 15-års periode.

Noiret har mottatt flere høythengende priser og utmerkelser for sitt koreografiske arbeid. Hun har også laget film, og arbeidet for en rekke kompanier, teatre og festivaler.