The Perfect Human / Still

Den Norske Opera og Ballett

21. oktober - Kl 20.00

“Candoco er kompaniet som koreografer henvender seg til med sine villeste og mest innovative ideer.”

Observer, September 2007

Candoco, det ledende kompaniet for profesjonelle funksjonshemmede og ikke-funksjonshemmede dansere, presenterer en helaften med nye verk skapt av to fremstående koreografer: Nigel Charnock og Hofesh Shechter. Sistnevntes verk er en dyptgående refleksjon av det “perfekte mennesket”. Gjennom bruk av en flytende og intens bevegelsesform, tar koreografen oss med på en tankevekkende reise som tar pusten fra oss og holder publikum fanget ytterst på setekanten. I verket Still, forfører DV8-grunleggeren Nigel Charnock tilskueren inn i en mørk verden av kjærlighet, begjær og avhengighet. Med sin særegne blanding av morbid ironi, fandenivoldsk og svart humor, er Still et rått og urovekkende morsomt verk som handler om å elske og å miste − en feiring av liv og død.

Nigel Charnock er en av grunnleggerne av kompaniet DV8 Physical Theatre, og etablerte sitt eget kompani, Nigel Charnock + Company i 1995. Han er en ukonvensjonell scenekunstner som trollbinder sitt publikum og bryter grensene for performance i sin bruk av ulike disipliner og media for å omdefinere dans som uttrykksform. Charnock har en rekke internasjonalt anerkjente forestillinger bak seg. I perioden 2002 – 2005 var han kunstnerisk leder i Helsinki Dance Company. Charnock arbeider for tiden på soloforestillingen Nothing, som får premiere i 2009.

Hofesh Shechter studerte ved Jerusalem Academy for Dance and Music, før han danset i Batsheva Dance Company. Hans debut som koreograf, Fragments, vant første premie i den 3. Serge Diaghilev koreografikonkurransen. I 2004 laget Shechter sekstetten Cult, et bestillingsverk for The Place Prize. Fra 2004 til 2006 var Hofesh Associate Artist ved The Place. I 2007 koreograferte Shechter bestillingsverket In your rooms, for utsolgte hus på Sadler’s Wells. Hofesh Shechter er for tiden kreativ rådgiver på The Point, Eastleigh

Les mer på http://www.candoco.co.uk