Triplebill med JINX 103 / Døgneniktenes debatt / Creature

Riksscenen

27. oktober - Kl 20.00

Triple bill er en helaften hvor folkedansen gjennoppstår i tre høyst moderne forestillinger.

JINX 103 av József Trefeli og Gábor Varga er blitt en sensasjon verden over. De to ungarske danserne ble født i hver sin del av verden, den ene i Australia, den andre i det tidligere Sovjetunionen, og møttes gjennom en felles interesse for folkedansen i deres nye hjemland. I JINX 103 dekonstruerer og gjenoppfinner Trefeli og Varga den tradisjonelle dansen gjennom et energisk og rytmisk kroppsspråk, tett omringet av publikum.

I Døgeniktenes debatt forteller dansekunstnerne Ådne Kolbjørnshus og Vetle Springgard oss historien – deres egen historie – om to barn født på hver sin gård mot slutten av forrige årtusen. De kunne ha blitt bønder selv, i stedet ble de kunstnere – eller døgenikter, som noen vil kalle det. Gjennom eksplosiv folkedans og humoristiske refleksjoner inviterer de oss inn i en ærlig samtale rundt familieverdier, tradisjoner og ønsket om å gjøre sitt beste.

Creature er en ny forestilling fra Trefeli og Varga. Også denne gangen handler det om røtter– biografisk, etnografisk, sosiokulturelt og estetisk – og om forholdet mellom den moderne dansens språk og de eksotiske aspektene ved folkedans. Resultatet er høyst originalt, vilt energisk og spekket med humor på egne vegne, krydret med sang og ekstravagante kostymer.