Workshop Janina Rajakangas

Oslo Teatersenter

12. oktober - Kl 10.00

13. oktober - Kl 10.00

 

Om workshopen
Finske Janina Rajakangas og danserne Rinja Sartolahti og Aino Laine har lenge eksperimentert og arbeidet med inkluderende koreografiske strukturer. I denne skreddersydde workshopen for CODA-festivalen får deltakerne et unikt innblikk i dette viktige arbeidet og erfaringer de har gjort seg.


I løpet av workshopen vil trioen dele metoder og innfallsvinkler til hvordan dans kan tilnærmes som inkluderende praksis for en nevrodivers gruppe utøvere. Workshopen vil være oppgavebasert, med fokus på rytme, nærhet og artikulasjon som tilnærming. 

Krav til deltakere

For å være med på workshopen  må du være profesjonell innen dans og/eller scenekunst (utøver, lærer eller koreograf).

Om koreografen

Janina Rajakangas er koreograf, utøver og pedagog  med base i Helsingfors. Hun ble tildelt stipend for sitt kunstneriske arbeid i  2017 fra Arts Promotion Centre Finland og Finnish Cultural Foundation, og har gjort seg bemerket svært detaljert koreografisk materiale samt store scores for grupper.

En stor del av Rajakangas  arbeid går ut på å prøve å forstå hvordan dans oppstår fra situasjoner vi møter i hverdagen. 

– Jeg tror dans er en avgjørende måte å kommunisere uten ord på, og finnes i oss alle. Derfor jobber vi med en rekke utøvere fra profesjonelle til ungdom og eldre, sier hun.

 

Prosjektets forestillinger har blitt vist på Zodiak – Center for New Dance, Helsingfors, Moving in November festival, Kiasma Theatre og The Place Theatre London.