Fra Baba til Bærum

Møt gjengen bak årets barsnakkis, smak byens beste hummus og opplev premieren på Sonya Lindfors’ ONE DROP.

Fra foajé til klubb

Vi kunne ikke ha drømt om en bedre og mer kraftfull åpning av årets festival.

Å oppleve en så godt som fullsatt sal på Dansens Hus under Navy Blue. De engasjerte samtalene som fulgte i etterkant. Foajeen som ble forvandlet til klubb. Publikummere og dansere fra Oona Doherty’s ensemble, som sammen skapte liv på dansegulvet frem til stengetid.

Gårsdagen gav oss et vitnesbyrd om kunstens ekstraordinære kraft til å nå ut, bevege og flytte grenser i oss, på tvers av kulturer, helt uten ord.

Som kulturminister Lubna Jaffery uttrykte det i gårsdagens åpningstale:
– Dans, det universelle uttrykket for bevegelse, er kanskje det største eksempelet av alle kunstformer.

 

I kveld fortsetter moroa på Trekanten med MUD Sessions og Adipop. Det er gratis inngang før 23:00 – ta med deg vennene dine og bli med!

Trenger du en ekstra grunn til å ta turen? Hør hva duoen i MUD Sessions har å si om kveldens show:

 

Brunsjprat og byens beste hummus

I morgen formiddag klokken 11:00 er det duket for brunsj og seminar på Baba Bar – en kombinert snackbar og møteplass i Oslo, som speiler det globale Oslo.

Baren har vært en stor snakkis siden dørene åpnet i Hausmannsgate i sommer.  De tre grunnleggerne Dana, Nedja og Zineb forteller at de har skapt stedet de drømte om i sin oppvekst: En følelse av å komme hjem.

– Å føle seg som hjemme assosieres gjerne med ordet trygghet, og vi ser at safer spaces-bevegelsen som oppstod i 2017 har vært på vei opp i andre byer i nattelivet, forklarer Dana, og fortsetter:

– Som urbanister ønsker vi å respondere til denne bevegelsen ved å bygge slike rom.

Nedja tar opp tråden:

– I min oppvekst savnet jeg forbilder jeg kunne relatere til, mennesker med lik bakgrunn og kultur som meg, sier hun, og fortsetter:

– Det er viktig å bli eksponert for ulike møteplasser med et mangfold av folk. En plass der du ikke føler deg dømt når du kommer inn døra.

Hos Baba er X-faktoren mangfoldet, forklarer trioen. Grunnleggerne har alle vidt forskjellig bakgrunn og nettverk, og har på kort tid samlet en stor blanding av bydeler, bransjer og nasjonaliteter som deltakere og publikum.

– Hos oss er atmosfæren avslappet. Kom på besøk i leiligheten til Baba, ta av deg skoene og slapp av, sier Nedja.

Baba Bar kjører live musikk og DJ-sett i helgene, og skal etter sigende servere byens beste hummus og Al Jazeera-iste.

Imorgen klokken 11:00 serveres noen av bestselgerne fra snacksbaren, når vi arrangerer festivalens første lørdagssamtale. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Vel møtt!

Fra Baba til Bærum 

Under gårsdagens tale hevdet kulturministeren at CODA gjennom 21 år har blitt å regne som identitet mer enn en festival. Ingenting kan glede hjertene våre mer.

For oss i CODA handler det ikke bare om spektakulær dansekunst; vi er opptatt av å utvikle feltet som sådan, fremme samarbeid og progresjon. I dag er alle byens scener en del av festivalen, og vi presser hverandre fremover.

Bærum Kulturhus er blant aktørene vi samarbeider med, og under årets festival står Sonya Lindfors’ verk One drop på husprogrammet lørdag 14. og søndag 15.oktober.

Høres det tungvindt ut å ta tog til Bærum? Er du redd for å kjenne på den klassiske dørstokkmila? Hvorfor ikke bli med på hele lørdagsruten som festivalsjef Stine har tenkt ut, så slipper du å tenke?

Etter seminar og brunsj på Baba Bar drar mange av oss i samlet flokk til Olafiagangen for å oppleve et nytt verk signert trioen Fiksdal/Floen/Slåttøy. Hvor går grensene for dans som kunstform?  Trioens The Syncopaters forsøker å inspirere til nye og “mer-enn-menneskelige” bevegelser. Klokken 16:00 går vi videre til Astrup Fearnley for å oppleve en unik performance signert Oona Doherty, før vi tar toget til Bærum Kulturhus for en ny premiere.

Billetter til ONE DROP kan bestilles her.