Offisiell festivalåpning

Det blir storslått fering og fest når 2023-utgaven av Nordens største dansefestival går av stabelen.

Torsdag 12.oktober klokken 19:00 braker det løs på Dansens Hus.

Det blir storslått premiere på ett av årets mest omtalte verk, åpningstale med kulturministeren, etterfulgt av fest og DJ Tunisianlvr i foajeen. 

– Denne festivalen har vi jobbet med hele året, og nå er vi altså klare for å dele de fantastiske arrangementene vi har på årets program, sier en spent og glad festivalsjef Stine Nilsen.

 

Årets festivalkatalog. Kom innom Dansens Hus og få med deg en!

 

Nyhetsbrev og festivalruter

Årets program er omfattende og går over 10 dager, med alt fra solo-opptredner til klubbkvelder, utendørs-forestillinger, workshops, seminarer og brunsjsamtaler. 

For å gjøre det litt enklere (og morsommere) å orientere seg under festivalen, får du tilsendt et rykende ferskt nyhetsbrev i mailboksen hver morgen.

I år som ifjor guider vi deg gjennom festivalen time for time, kommer tett på nøkkelpersonene i kulissene og trekker frem høydepunktene. Noen overraskelser vil også dukke opp.

Nytt for året er at vår egen Stine Nilsen  foreslår skreddersydde festivalløyper for å gi deg som publikummer den ultimate CODA-opplevelsen; vi lover deg en fysisk, filosofisk og til og med spiselig inngang på dans!

 

Foto: Achy Ouafik

 

– Allerede denne helgen er det gode muligheter for å oppleve en omfattende løype, kan festivalsjefen fortelle, og utdyper:

Førstkommende fredag starter med et svært spennende seminar om rettferdighet, diskusrs og kunst,  før det inviteres til arbeidsvisning med  12 profesjonelle og ikke-profesjonelle dansere fra Finland og Norge. NAVY BLUE spilles for andre gang denne kvelden, etterfulgt av klubbfest med MUD SESSIONS og Adipop på Trekanten.

– Lørdagen kickstarter med formiddagssamtale om dansefeltet på Baba bar, før vi går videre til Astrup Fearnley for å oppleve performancekunst skapt av NAVY BLUE-skaperen selv, før vi avslutter med Sonya Lindfors verk ONE DROP i Bærum kulturhus.

Brunsjsamtaler på Baba Bar

Under årets festival inviterer vi til brunsjsamtaler hver lørdag, på nye Baba Bar. 

Førstkommende lørdag klokken 11:00 er temaet bred representasjon og dekolonialisering av dans. 

Samtalen gjøres i samarbeid med Panta Rei Danseteater og er en del av #vimåsnakkeomdans  – en intervjuserie initiert av Panta Rei Danseteater i samarbeid med Norske Dansekunstnere og Danseinformasjonen.

Moderator for samtalen er danser, kritiker og psykolog Grace Tenga (1994-), som trekker på erfaringer fra eget dansekollektiv, B16, hvor flere medlemmer har bodd, virket og latt seg inspirere av bevegelsesmateriale fra blant annet Brasil, Colombia, Frankrike, Gambia, Nigeria og USA, for å nevne noen.

—Om dansefeltet ikke trekker flere internasjonale impulser inn, så vil mange, særlig unge dansere, falle av lasset, sier Grace.

Grace selv har erfaring fra utveksling til Cape Town i Sør-Afrika og hennes egne røtter i Tanzania.

 –Det er nettopp her, i spenningsjiktet av flerfoldige globale kontaktflater, mye av den mest interessante dansekunsten skapes i Norge, sier hun.

Under samtalen vil hun dele flere av sine tanker og oppfordre publikum til utveksling av erfaringer og ideer.

 

Foto: Privat

 

Vinn billetter og merch-pakke!

I år som ifjor har vi samarbeidet med kunstner og forfatter Victoria Margrethe Bencsikog og trykkeriet 10/10 om utformingen av årets lekre merch, som består av totebag, hoodie, caps, skjerf og t-skjorte.

 

 

Følg oss på Instagram, tag en venn og bli med i trekningen av to billetter til NAVY BLUE og merchpakke.
Vinneren kåres på lørdag!

Vi gleder oss til å se deg under årets CODA.