Roskva Yasmin Andersen

Roskva Yasmin Andersen (NO) har base i Bergen, Norge. Hun jobber med samtidsdans og lager sitt eget arbeid, også i samarbeid med andre, gjennom landskap fra scene, film til stedsspesifikke arbeid. Hun vil møte og berøre et publikum med en ærlig, menneskelig opplevelse. Vi har alle en kropp, og følelser, og evnen til å uttrykke dem; med både ord og bevegelse. Gjennom kroppen kan vi tilby opplevelser for både utøvere og publikum, oppmuntre til å stille spørsmål og dele erfaringer, tolkninger, meninger, øyeblikk og opplevelser i samme rom. Med dette i tankene, vil hun å skape konseptuell fysisk dansekunst som fremdeles kommuniserer til et større publikum uavhengig av bakgrunn, forutsetninger eller interesser. Det handler ikke nødvendigvis om å forstå, men å oppleve og gi verdi til egen tolkning av det som deles.

En av Andersen sine første fulle produksjoner, Underneath, hadde premiere på festivalen Oktoberdans 2018 arrangert av BIT teatergarasjen.

Utdannet fra Spin Off i Oslo, Amsterdam School of the Arts, og har en bachelor i utøvende kunst, inkludert pedagogikk, fra Universitetet i Stavanger. Under utdannelsen, tilbrakte hun også et semester ved Concordia University i Montreal høsten 2015.

Roskva Yasmin Andersen er en del av Kreativ Lab 2020-2021.

Coverbilde er tatt av Tale Hendnes.

Foto: Emil Reiertsen