PRODA klasser

PRODA Marstrandgt. 8. Oslo

I samarbeid med PRODA profesjonell dansetrening gleder vi oss til å gi dere mange fysiske smakebiter fra kunstnere i årets festival. For mer informasjon: https://proda.no

 

Afro-fusion (10. – 12. oktober)

 

Med Freddy Milanya

Beskrivelse:
Som navnet antyder, er Afro-fusion en fusjon av afrikanske dansestiler. Det er ikke en distinkt dansestil, men heller et åpent konsept som tillater friheten til å blande bevegelser som har røtter i både moderne og tradisjonelle afrikanske danseformer.

Vi vil utforske den rike kulturelle mangfoldigheten i Afrika, og utforske et bredt spekter av afrikansk musikk ved å inkorporere bevegelser og inspirasjon fra ulike folkelige, moderne og gatestiler som Ndombolo, Azonto, Konto, Pantsula, Afrohouse og Amapiano, blant andre.

Freddy vil veilede deg gjennom engasjerende øvelser, trinn og koreografier, med fokus på kroppsisolering, fotarbeid, flytende bevegelser og de smittende rytmer som definerer de ulike afrikanske dansestilene.

Bli med oss og skap et rom der kulturell utveksling og kreativ uttrykksmåte flettes sammen.

Tider:

10. oktober – 10:30 – 12:00

11. oktober – 10:30 – 12:00

12. oktober – 10:30 – 12:00

 

 Oona Doherty Company / Hilde I. Sandvold (13. oktober)

 

Informasjon om workshopen (krever påmelding):

Workshopen vil fokusere på prosessen og materiale fra forestillingen «Navy Blue» av Oona Doherty, sett gjennom perspektivet til Hilde Ingeborg Sandvold – frilans dansekunstner i ensemblet til «Navy Blue».

Vi vil starte med «øvelser for ferdigheter» – grunnleggende arbeid som får deg varm og klar; vi sjekker balanse, mobilitet og koordinasjon gjennom praktiske øvelser og enkle gulvøvelser i korte fraser.

Deretter vil vi lære noe fastsatt materiale, og til slutt en improvisert oppsetning, begge fra «Navy Blue». Disse materialene vil gi oss en sjanse til å øve på fysisk evne, samtidig som vi klargjør verktøy for hvordan man kan opptre med ulike former for emosjonell/performerende tilstedeværelse.

De fastsatte materialene har elementer fra klassisk ballett, mens oppsetningene kan tolkes gjennom enhver form for danseopplæring.

Hilde Ingeborg Sandvold er danser og koreograf. Hun har laget kompanibestillinger for Corpus ved Det Kongelige Teater, og flere soloverk, inkludert «Dans, for Satan», valgt til Aerowaves og Ice-hot 2018, samt helaftensverket «GRÅTT» (2021). Som danser har hun samarbeidet med en rekke koreografer over hele Europa. For øyeblikket kan man se henne i Oona Dohertys «Navy Blue», på turné i Nord-Amerika og Europa.

Workshopen arrangeres i samarbeid mellom CODA og PRODA.

Workshopen krever påmelding som er bindende. Begrenset antall deltagere. Pris kr. 125,-

Tid: 10:00 – 12:00

PÅMELDING HER

Navy Blue vises på Dansens Hus 12. & 13. oktober. Les mer og kjøp billetter her

Workshop med Ingrid Berger Myhre (16. & 17. oktober)

 

Workshopen krever ikke påmelding.

Hva ser vi når vi ser på dans? Hvis dans er en form for språk, hvordan uttrykker det seg?
I denne workshopen vil vi bevege oss gjennom en rekke oppsetninger knyttet til to ting: dansing og observering. Dette vil vi gjøre enten alle sammen eller i mindre grupper, og vi vil veksle mellom å bevege oss, skrive, observere og danse. Våre aktiviteter kan minne mer om leker enn øvelser. Vi vil også finne tid til å reflektere sammen: Kan en dans være hva som helst? Og hva påvirker måten vi ‘leser’ disse dansene på?

Workshopen er arrangert i samarbeid mellom PRODA og CODA.

Tider: 

16. oktober – 10:30 -12:30

17. oktober – 10:00 -12:00

Ingrid Berger Myhre har premiere på verket Spelling Spectacle på Dansens Hus 20. – 22.oktober. Les mer og kjøp billetter her

Naomi Fall/ Amala Dianor Kompani (19. okotber)

 

Workshop med Naomi Fall / Amala Dianor Kompani:
I denne workshopen skal vi utforske bevegelser av vibrasjon, bølger og flyt inspirert av kjerneelementene i maliske tradisjonelle danser og andre former for samtidsdans. Vi vil veksle mellom fastsatte bevegelser og improvisasjon. Essensen av tradisjonelle trinn blir brukt for å finne nye måter å bevege seg på. Arbeidet flyter fra bakken opp og ned igjen, og jobber med ‘grounding’/roting og bølging/ondulering. Fokus er satt på vårt stående forhold til gulvet gjennom vekten av bekkenet. Bekkenbunnen blir vårt egentlige «andre etasje» og gir frihet til resten av kroppen mens den er forankret i sentrum. Vi skal utforske ondulasjoner og hvordan vi kobler gulvet til himmelen. Sist, men ikke minst, skal vi leke med rytme. Hvordan danser jeg en rytme, med en rytme, hvordan spiller jeg med rytme. Totalt sett er målet å jobbe og finne glede i dansen vår mens vi kobler til en følelse av lys og flytende ‘grounding’/roting.

Workshopen er et samarbeid mellom CODA, Dans Sør-Øst Norge/Bærum Kulturhus og PRODA

Krever påmelding – begrenset antall plasser. Påmelding er bindende.
Påmelding her

Tid: 10:00 -12:00

NEXT vises på Bærum Kulturhus 18. & 19. oktober. Les mer og kjøp billetter her

Les om workshopholder Naomi Fall.

 

I prosess med Sebastian Tjørstad og Nasser Mhende (20. oktober)

 

Workshopen er utviklet på bakgrunn av stykket «Balance» av Nasser Mhende og Sebastian Tjørstad. De to dansekunstnerne har ulike kropper og fysiske utgangspunkt, men finner sammen et balansert bevegelsesspråk. Stykket belyser betydningen av balansen i våre omgivelser og hva den har å si for vår livskvalitet. ‘Balance’ handler om å finne en lik plattform for to mennesker med ulik bakgrunn der begge har muligheten til å nå samme mål. Hvordan kan vi bygge opp et samfunn som er likeverdig for alle, uavhengig av fysikk eller psyke?

Mhende og Tjørstad har unik erfaring med arbeid med utgangspunkt i forskjellige kropper og kulturell bakgrunn. Mhende har studert moderne dans i Zimbabwe og i Norge og har blant annet opplæring i å trene dansere med nedsatt funksjonsevne. Siden 2012 har Nasser jobbet med Sebastian Tjørstad som er født uten armer og ben. De to har sammen utviklet forestillinger og workshops for barn og unge, og har har hatt flere turneer med DKS Viken.

Dans er et universielt språk og samtidens scenekunst bør reflektere resten av samfunnet. Bør ikke da alle typer mennesker være representerte?
Overordnet skal workshopen bidra til en mer mangfoldig og inkluderende dansekunst.

Tid: 10:00 -12:00