Inkluderende Dansekunst: Fra visjon til virkelighet

Sentralen

16. oktober - Kl 10.00

Hvordan flettes tilgjengelighet inn i en kunstnerisk praksis, og verkene i seg selv? Hvordan legger institusjoner og visningssteder til rette for økt informasjon, og forutsigbarhet? Og hva betyr egentlig inkludering i praksis?

Vi gjentar fjorårets suksess-seminar om økt inkludering i dansefeltet, og inviterer en rekke toneangivende kunstnere til å legge frem konkrete forslag med bakgrunn i deres kunstneriske praksis.

Det er vedtatt på politisk nivå at mennesker med nedsatt funksjonsevne i større grad skal inkluderes i kunst – og kulturfeltet, både som publikum, utøvere og fagpersoner. CODA ønsker med dette seminaret å rette fokus mot konkrete tiltak som muliggjør og styrker tilgang til dansekunst for flertallet.

Seminaret er muliggjort gjennom CODAs deltakelse i det fireårige Kreativ Europa prosjektet ‘Europe Beyond Access’, Prosjektet er blant annet med på å realisere muligheter for dansekunstnere med funksjonsvariasjon til å utvikle sine lederegenskaper, og styrker kompetansen for utvikling innen tilgjengelighet i alle ledd av organisasjonen.

 

Program:

10.00-10.05: Introduksjon v. Sebastian Tjørstad

10.05-10.30: Informasjon om Europe Beyond Access (EBA) v. Birgit Berndt

10.30-11.30: Samtale med kunstnere som jobber med tilgjengelighet i prosess og utførelse på scenen, samt spørsmål fra salen
Marc Brew: an Accident/ a Life
Janina Rajakangas: Dancer
Sindri Runudde: /Cosmetic Demons
Caroline Sprott: Dancer scores Oslo #2/Kompani D

11.30-12.00: pause

12.00-12.45: Samtale om tiltak og praksis ved institusjoner
Bærum Kulturhus
Dansens Hus
MUNCH

12.45-13.00 Avrunding, veien videre